Tole je nastalo bolj za hec. Ko sem raziskoval, kako je z alkoholnimi pijačami iz mesojedih rastlin, sem našel zelo malo podatkov. Pravzaprav so rosike edina surovina za te namene. Začetki segajo v Španijo, od koder se je recept razširil v sosednje dežele, danes pijačo izdelujejo le še v okviru domače obrti v Italiji. Le nekaj proizvajalcev ponuja liker iz rosik v trgovinah in eno tako steklenico mi je uspelo dobiti. Kaj je v steklenici, je seveda poslovna skrivnost. Meni se zdi, da ima še najbolj okus po - rosikah.
Šalo na stran! Ne vem, kakšen okus imajo rosike. Tale pijača je predvsem preveč sladka, okus koromača pa prevladuje in je tako podoben drugim zeliščnim likerjem. Za konzumaciji priporočajo mešanje z vinom Prosseco (Prošek) v razmerju 1:1 in v stilu agenta 007 naj bo v kozarcu še ena zelena oliva (oljka). Torej sem se lotil sestavljanja tega koktejla in rezultat bo mogoče testirati v botaničnem vrtu v Ljubljani v sredo, v Mariboru pa v nedeljo.